We zijn HIER!

Bistrot de Terroir®, een kwaliteitslabel

Bistrot de Terroir®, een kwaliteitslabel

Vind hieronder de lijst van de cafés die het Bistrot de Terroir ®-label hadden gekregen.

Tegenwoordig zijn er twee cafés die de label hebben gekregen:
In Ciney : Au P'tit Bedon
In Hamois : Le Tramino
In Faulx-Les Tombes : Chez Bibi

Het Bistrot de Terroir ®-label onderscheidt de typische cafes van Wallonië en staat garant voor een vriendelijk onthaal en een authentieke kwaliteit.

Meteen bij binnenkomst in een streekrestaurant met het keurmerk "Bistrot de Terroir" val het u onmiddelijk op : de hartelijke en buitengewone gastvrijheid die zo kenmerkend is voor de hele streek. U bent niet voor niets in een "Bistrot du Terroir".

Om aangesloten te zijn bij het keurmerk "Bistrot de Terroir®", moet het restaurant voldoen aan enkele criteria, zoals de ontvangst van gasten, het bieden van toeristische informatie en, bovenal, de kwaliteit van de lokale producten.

een "Bistrot de Terroir®":
- biedt minstens
drie regionale producten op de menukaart en, in het geval van een eenvoudig eetcafé, een schotel met lokale specialiteiten;
- heeft aandacht voor de kwaliteit en de herkomst van zijn producten;
- adviseert de klant over de toeristische troeven van de regio;
- is ingeschreven bij de Federaal Agentschap voor de veiligheid van voedselketen (FAVV).

U heeft vast al begrepen. De "Bistrot de Terroir®" wil u laten genieten van de gezelligheid en laten proeven van de specialiteiten uit de streek. Maar u maakt niet alleen kennis met de lokale lekkernijen. Ook komt u meer te weten over de culturele bezienswaardigheden en toeristische trekpleisters van de strek. Vraag het aan uw gastheer of gastvrouw. Zij zijn de ambassadeurs van hu regio en geven u graag de leukste tips.