We zijn HIER!

<< Vorige

Broederschap van de Dames van de Macarantaart

Broederschap van de Dames van de Macarantaart

Rue Sainte-Barbe, 5
5590   Ciney

Telefoon   +32(0)83/21.33.47
Site   http://www.confreries.be Mail   gentesdamesmacarons@gmail.com Mail   ingrid.gilot@hotmail.com GSM   +32(0)476/54.29.23

Toevoegen aan mijn

Type activiteit: Confréries

Geschiedenis

Geschapen in 1993, onder de bescherming van de Grote vrouw, Mevrouw Alfrède BAURAIND is deze gemeenschap uniek in België omdat de orde uitsluitend vrouwelijk is.

het doel van dit broederschap is het verdedigen van de folklorische en gastronomische erfdelen van de Condroz, maar ook het kunnen van de culinaire kookkunsten van Ciney, zoals de enige echte "Macarantaart". Deze taart is een heerlijk gebak bereid van bitterkoek en creme, op smaak gebracht met suiker en boter.

De Orde telt vandaag 20 leden die mooie namen dragen zoals Grande Dame Primicière (grote erevrouw), Protocolaire, Argentière et Epistolière” maar ook “Gourmandin trisseuse(droevige smuller), Enfourneuse, Fagottière, Amandière, Emietteuse, Biscuitière(koekjesvrouw), Tartelière(taartenvrouw), Doreuse, Sucreuse(suikervrouw), Serdeau, Clayonnière, Parcheminière, Talmelière, Tourtière et Rubannière”.

Al deze dames nemen een deel van de activiteiten op zich, zoals de markten van streekprodukten, kermis, enz...

Kappitel de eerste zondag van maart.

De authentieke en traditionele "makarontaart" : dit is een heerlijk gebak gevuld met een mengsel van makarons, room, verrijkt met suiker en boter.

Te koop:

Op aanvraag bij Bakker BOECKX
Rue St-Hubert 8 - 5590 Ciney - 083/21.25.70

Bakkerij Borlon in Haversin

Contact :

Irène Collignon
T.32(0)83/21.33.47

Foto's