We zijn HIER!

CINEY

Een stad op het platteland. Dat is het eerste wat men denkt wanneer men aankomt in Ciney.

Een groene en jonge stad, met scholen en winkels. Een stad die de faam en de kleuren van de Condroz weerspiegelt. Zijn titel van regionale hoofdstad past als gegoten. Tijdens zijn bewogen geschiedenis moest de stad verwoede gevechten leveren om te overleven. De dappere heren in de praalgraven van kastelen en kapellen waren daar getuige van.

De heren van vandaag zijn meer vredelievend. Sommigen openen zelfs de deuren van hun fraaie en eerbiedwaardige woningen voor nieuwsgierige bezoekers. De natuur van zijn kant, laat zijn troeven zien aan wie de tijd neemt om hem te ontdekken.

Dat kan te voet, met de fiets of te paard. Kijk maar naar de talrijke toeristische circuits en bewegwijzerde wandelingen, en naar de nieuwe lijn 126 van de RAVeL die een prachtig parcours van 18 km volgt, een route voor alle leeftijden!
En verder houdt men in Ciney van feesten. Wie kent het befaamde bier niet dat overal opduikt en gul geschonken wordt op festivals, spektakels, allerlei beurzen en zelfs op de vermaarde overdekte beestenmarkt!
Maar wees gerust, u kunt hier gerust een hapje eten en overnachten.

Neem ook de tijd voor de lokale klassiekers: het Provinciaal Domein van Chevetogne, het Domaniaal Natuurreservaat Marie Mouchon en de niet te missen Collegiale kerk van Saint-Nicolas.

Dorpen van de gemeente: Achêne, Braibant, Chevetogne, Ciney, Conneux, Haversin, Leignon, Pessoux, Sovet.
Aantal inwoners: 16319
Oppervlakte: 147,56 km²
Toegang: N4, E411 en N97 - Trein: lijn Brussel-Luxemburg

Vorige pagina