We zijn HIER!

De Famenne en de Condroz, van dalen tot heuvels...

De Famenne en de Condroz, van dalen tot heuvels...

Het Land van de Condroz en de Famenne, een bevoorrechte streek waar levenskunst een sleutelwoord is, toont zich een landelijk gebied dat zeer intrek is bij fijnproevers en wandelaars. Hier neemt men de tijd. De tijd die nodig is om de mooie dorpen, de schitterende landschappen en de mooie kastelen uit vervlogen tijden te bezoeken.

Ciney, Hamois, Havelange, Somme-Leuze, Gesves en Ohey, allemaal wonderen te ontdekken voor iemand die de moeite doet om de geest op te nemen van dit land door de geschiedenis door de jaren heen. De steen en de leisteen zijn grof en massief. Een land waar de groene vingers de landbouw omvormen tot natuur en architectuur. Een land gekoesterd door de kunstambachtslieden die met geluk, het water, de aarde, de lucht en het vuur samenbrengen.

In dit heuvelland, bebost met eiken en essen-, kastanje - en lindebomen, valleien die zich overlappen en boerderijen genesteld in de holten, beschermd door lange stenen muren. Achter de hoek van de gehuchten genesteld op de rotshellingen, de kleine slingerwegen, duiken onderdjarige bomen op, vijvers, forelbeekjes, weilanden en cultuurgronden. De koeien broeden vredig. En ja, is Ciney niet de wieg van de "Blanc bleu belge" de ster van de runderen? Wanneer de melkkoeien hun melk aan de kazen leveren. De streekproducten zijn volop aanwezig in dit land rijk aan culinaire schatten. Genoeg om de mand te vullen. Deze producten 100 % natuurlijk en van beste kwaliteit, voortgekomen uit de kennis van de ambachtslui, zijn beschikbaar op de boerderij of op de rekken van de streekwinkels.

Van gehuchten tot dorpen, waar men graag feest en plezier maakt, geniet men ook van een goede tafel. Want hier, gaan de culinaire voorbereidingen samen met goed vlees en lekkere locale producten, garantie voor een simpele en fijne keuken. En om het nog beter te maken, is het onthaal in de landelijke gastenkamers warm, joviaal en gezellig. De natuur en de wandelliefhebbers vinden hun geluk in het land van de valleien van de Bocq en de Somme. Want in deze plaatsen, in het tijdperk van de voet en fiets wandelingen, over berg en dal, is er een overvloed aan schatten.