We zijn HIER!

GESVES

Gesves, onthaalland en inspiratiebron.

Liefhebber van wandelingen en tochten?
Trek er op uit langs onze 120 km bewegwijzerde circuits die zich slingeren tussen groene heuvels, bossen en eindeloze akkers, en vindt de tientallen Land'art kunstwerken die er geplaatst zijn sinds 2001.

U bent sterk geïnteresseerd in geschiedenis?
Ontdek een van de grote prehistorische sites van Europa, waar de Neanderthaler en de Cro-magnon mens elkaar zouden kunnen gekruist hebben, waar het oudste skelet ter wereld van een tamme hond werd aangetroffen, waar de belangrijkste prehistorische kunstwerken van België werden gevonden...

Gecharmeerd door de mooiste verovering van de mens?
Gesves, de Belgische hoofdstad van het paard, nodigt ruiters en paardenspannen uit om rond te trekken langs de vele bewegwijzerde ruiterpaden in een betoverende natuur. Ze staan gedetailleerd op de kaart ‘Evasion équestre au Pays des tiges et chavées'.

Fijnproever en liefhebber van comfort?
Een kwaliteitsvol logiesaanbod dat representatief is voor de gezelligheid van de Condroz, gaat in Gesves gepaard met een gastronomie met de smaken van de streek. Laat u verleiden...

U houdt van de natuur en van erfgoed?
Volg de Samson en zijn vele bijriviertjes. Ontdek sites van groot biologisch belang maar ook een architecturaal erfgoed met een onvermoede rijkdom, onder meer in het dorp Mozet, een van de ‘Mooiste Dorpen van Wallonië'.

Dorpen van de gemeente: Faulx-les-Tombes, Gesves, Haltinne, Mozet, Sorée.
Aantal inwoners: 7200
Oppervlakte: 64,92 km²
Toegang: N4, N942, E411, N921 en N941

Vorige pagina