La Spirale, Kunstambacht centrum

Beschrijving

Het Kunstambachtcentrum La Spirale laat u kennismaken met het werk van 54 kunstenaars en ambachtslieden van hoog niveau. 

Gevestigd in Natoye in een oude boerderij die volledig werd gerenoveerd, is het de enige plaats in Wallonië die het hele jaar door een dergelijke knowhow verzamelt.

Keramisten, meester-glasblazers, beeldhouwers, koperslagers, juweliers, houtdraaiers, meubelmakers, smeden, mandenmakers, wevers, papierwerkers... bieden een echte knowhow die een bezoekje waard is.


Voor het seizoen 2021 staan de toeristen en bezoekers heel wat nieuwigheden te wachten. 

 • De nieuwe educatieve ruimte is verder uitgebreid en biedt een schat aan informatie over de verschillende ambachten. 
 • Buiten zijn twee nieuwe routes aangelegd rond de talrijke monumentale beeldhouwwerken, de vijvers en de educatieve moestuin. 
 • Na de verschillende verklarende panelen, wordt in het eerste paneel een bewustwording van biodiversiteit en respect voor flora en fauna voorgesteld. Het tweede deel bevat prachtige foto's en teksten uit het boek "Eloge des artisans". 


De kleintjes zijn niet vergeten. 

Een nieuw ontdekkingsboekje is beschikbaar. Vergezeld door de mascotte "Le Spiralien", kunnen de kinderen het tijdens hun bezoek afmaken. 

Tenslotte is de picknickplaats, gelegen aan het "Les Sentiers d'Art"-pad, gerenoveerd en zullen wandelaars een mooie kleine stop langs de rivier kunnen maken. 


Net als in 2020 zijn op de tweede en vierde zondag van de maand enkele van de ambachtslieden ter plaatse en demonstreren zij hun kunst.  

Een mooie gelegenheid voor het publiek om een moment van passie te delen.


La Spirale is een magische plek waar toeristen en bezoekers prachtige creaties kunnen ontdekken en door een prachtige tuin kunnen dwalen; ontdek verschillende monumentale beeldhouwwerken, evenals de didactische moestuin, de vijver, de rivier, het kleine bos, ...  

Het is ook het vertrekpunt voor mooie wandelingen om de Condroz streek te ontdekken. 


Extra informatie

 • Openingsperiode en openingsuren

  Van eind maart tot 22 november 2020, open van woensdag tot vrijdag van 13u tot 17u, op zaterdag van 13u tot 18u.

  Zondag en feestdagen van 10u tot 12u en van 13u tot 18u.

  In juli en augustus, open van maandag tot zaterdag van 13u tot 18u en op zondag en feestdagen van 10u tot 12u en van 13u tot 18u.

 • Groepen aanvaard
 • Engels
 • Frans
 • Nederlands