Wandelingen "Bois didactique"

Beschrijving

HET DIDACTISCHE BOS VAN COURRIÈRE geven een treffend beeld van deze streek waar de natuur nog ritme geeft aan het dagelijkse leven van haar harmonieuze en seizoensgebonden ontwikkeling.

Sinds 2008 ligt een vitaparcours op in het bos, waardoor jong en oud in alle rust natuurwandelingen en lichaamsbeweging kunnen combineren.

Deze afgebakende, geluste route biedt 10 stops, variërend van opwarming tot ontspanning, inclusief balans, vering, sprongen, slalom,...

Het is, net als de wandelroutes in dit bos, het hele jaar door gratis toegankelijk. Let op, kinderen vallen onder de verantwoordelijkheid van de volwassenen die hen vergezellen.

Drie wandelingen van ongeveer een uur (rood), 45 minuten (blauw) en 30 minuten (groen) stellen u in staat om de natuur in een individueel tempo en volgens uw persoonlijke wensen te benaderen.

Dit bos is dus een plek voor educatieve en informatieve aspiraties, maar ook een plek voor toerisme en mentale en fysieke verjonging.


Extra informatie

  • Openingsperiode en openingsuren

    Het hele jaar door toegankelijk, behalve tijdens de jachtperiodes, die kunnen worden geraadpleegd op www.assessetourisme.be

  • Groepen aanvaard
  • Frans
  • PBM