PROVINCIAAL DOMEIN VAN CHEVETOGNE

Beschrijving

Gelegen in het hart van Wallonië is het park voor welzijn ontworpen en concentreert in dezelfde plaats alle verwachtingen van het gezin.

Hier zult u grandioze speelpleinen, vele thematische tuinen, sport- en water-activiteiten, twee musea (het Musée d'Histoire(s) Naturelle(s) en het Nature Extraordinary Museum) vinden, maar ook ruimtes voor picknick en ontspanning, een toeristische trein, een klein boerderij, een zone van openluchtzwembaden (juli/augustus), een wandeling rond de vijvers (toegankelijk voor PBM), huisvestingen voor gezinnen en groepen, restaurants… en een enig programma van evenementen gedurende het seizoen.Na de gezondheidscrisis, past het Domaine zich aan... Hier zijn de beschikbare activiteiten:

De toegang tot het domein is betaald sinds 3 april 2021. De prijs is echter naar beneden bijgesteld omdat sommige activiteiten op dit moment niet kunnen worden geopend. De toegangsprijs bedraagt dus 6€/persoon (gratis voor kinderen kinderen van 0 tot 5 jaar). Abonnementen geven u zoals gewoonlijk toegang tot het park. De toegang tot het domein hoeft niet vooraf te worden gereserveerd.


Klik hier om de maatregelen te zien die zijn genomen ten gevolge van de gezondheidscrisis.


Herinnering ter plaatse, het masker is verplicht wanneer u bevindt zich in een overdekte ruimte (NEM, receptie, sanitair, info...) sociale afstand van andere bezoekers is onmogelijk (speeltuinen, smalle paden, barbecueplaatsen...)

Verzamelingen zijn verboden en de toegang tot het park kan gebeuren in een familiale sfeer.


Nieuw: 5 bewegwijzerde routes, van 1 tot 15 kilometer, zijn uitgezet in het Domaine de Chevetogne, door tuinen en bossen, voor ervaren wandelaars en zij die graag met hun gezin wandelen.

 

Ten slotte moet er geparkeerd worden op de 2 grote parkeerplaatsen aan de ingang van het Domein, gezien de aanleg van het watergebied ter hoogte van de vijvers (behalve voor personen met beperkte mobiliteit). Illegaal parkeren zal worden bestraft.

Het Domaine is het hele jaar geopend. Het betaalseizoen begint op de zaterdag vóór de eerste week van Pasen en eindigt medio oktober. Tijdens deze periode worden er seizoensgebonden activiteiten georganiseerd (het tijdschema varieert naargelang van de periode).

Buiten de gezondheidscrisis is het echter mogelijk om 's avonds te genieten in het Domaine, de restaurants en de speeltuinen. In het laagseizoen kunt u genieten van de paden van de

paden gratis. De restaurants blijven ook toegankelijk.


Tip: Met het Jaarpass (100€/wagen) heeft u op elk moment toegang tot het domein. Naast de gebruikelijke activiteiten heb je ook de mogelijkheid om deel te nemen aan eenmalige evenementen.

Extra informatie

  • Openingsperiode en openingsuren

    Het hele jaar toegankelijk!

  • Groepen aanvaard
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands
  • PBM