CATALOGUS VAN THEMATISCHE EN BEGELEIDE WANDELINGEN

thematische begeleide wandelingen

Aan ieder zijn Eigen wandeling...

Zintuiglijke wandeling

WANDELING VOORGESTELD DOOR SOPHIE BOUCHAT

Ontdek een dorp, een typisch landschap van de Condroz, luister naar het gezang van de merel, observeer de sporen van de das, leer over landkunst,... Stoppen, observeren, aanraken en letten op de kleine details om ons heen; wat kan er beter zijn?

Kom en heb een geweldige tijd, samen, in alle eenvoud!

Avec bottes et parapluie

WANDELING VOORGESTELD DOOR ISABELLE BROERS

Ontdek Bocq met je voeten in het water!

Waarom nemen we niet een duik en ontdekken we de wereld van de rivier?

Aan de bron van de Bocq is het ecosysteem heel bijzonder: elzen, wilgen, forellen, libellen, salamanders en kikkers, ... elk seizoen belooft mooie verrassingen!

I Love Ciney

VOORGESTELDE WANDELING DOOR MAUD HEMBISE

Open je ogen en ontdek de stad Ciney vanuit een andere hoek met als extraatje een klein observatiespel voor de kinderen en eventueel een proeverij van lokale producten.

Medicinale planten en magische rituelen

WANDELING VOORGESTELD DOOR NATACHA THEVENOD

De natuur biedt ons een uitzonderlijk erfgoed. De planten om ons heen hebben medicinale eigenschappen.
Laten we tijdens een wandeling met zintuiglijke activiteiten deze planten en hun deugden leren herkennen, maar ook de rituelen en overtuigingen van de Ouden.

Proeven van wilde planten

FLÂNERIES À FROIDEFONTAINE

WANDELING VOORGESTELD DOOR SOPHIE BOUCHAT

Zintuiglijke wandeling in het tempo van de ezel op de paden van het kasteel van froidefontaine Met traagheid en zachtheid zal een ezel uw gids zijn voor deze gezinswandeling om een "boerderij vol leven" te ontdekken.

SI TU NE RIS PAS À RY, TU RIRAS À SCY

WANDELING VOORGESTELD DOOR ISABELLE BROERS

Ontdek de kastelen van Condroz vanuit een humoristische hoek. Deze regio is ongetwijfeld degene met de meeste kastelen per km2! In een eenvoudige lus, door middel van anekdotes, woordspelingen en legendes, komen we de geschiedenis van de Condroz tegen.

ALORS QUE TOUT LE MONDE DORT

WANDELING VOORGESTELD DOOR ISABELLE BROERS

Ontdek de wereld van het nachtbos: hemelgewelf, planten, dieren en andere vreemde wezens. Laten we al onze zintuigen gebruiken om het platteland te verkennen en de natuur op een andere manier te ervaren.

Clair de Lune en Condroz

WANDELING VOORGESTELD DOOR JEAN-BENOÎT DENIS

Vergeet je lampen en fakkels en kom de wereld van uilen en vleermuizen ontdekken, alleen gewapend met je vijf zintuigen. Ik stel voor dat u tijdens deze wandeling 's nachts en zonder lamp een klein stukje door onze prachtige natuur gaat. Zo kun je de wereld niet alleen met je ogen maar ook met je andere zintuigen observeren.

TRACES DE VIES

WANDELING VOORGESTELD DOOR THIERRY DESCAMPS

Laten we elementen van het natuurlijke en gebouwde erfgoed, de legende en de geschiedenis van de dorpen Hubinne en Hamois ontdekken. We zullen zien dat het mogelijk is om veel dingen te ontdekken door om je heen te kijken en te begrijpen hoe en waarom door middel van reflectie geholpen door wat informatie gegeven door de gids.

SUR LES TRACES DU PETIT-POUCET

WANDELING VOORGESTELD DOOR ISABELLE BROERS

Het ontdekken van de geologie van de Condroz. Hoe zijn de glooiingen van het landschap tussen de stammen en de gekapte bomen ontstaan? Welke rotsen kunnen we hier vinden? Hoe identificeer je ze en hoe bepaal je ze? Ontdekking en observatie van verschillende karstverschijnselen.

Mozet - Goyet: entre ciel & pierre

WANDELING VOORGESTELD DOOR MATHIEU JAILLET

Een wandeling die ons van de diepten van Goyet naar het panorama van de hoogten van Mozet brengt.

TRAHISON ET CHÂTIMENT: HISTOIRES DE VACHES

WANDELING VOORGESTELD DOOR GENEVIEVE BOUTSEN

Ontdek alles wat u ooit wilde weten over de legende van de "Koeienoorlogen" en de Condruzische koeien vandaag de dag (op boerderijen en weilanden)

QUAND PARLE LA PIERRE ...

WANDELING VOORGESTELD DOOR CHRISTINE BLANCHY

Ontdek het dorp Mozet, dat een van de mooiste dorpen van Wallonië is door zijn ligging, zijn architecturaal ensemble en zijn industrieel verleden. U leert ook wat meer over de legende van de "Koeienoorlog" en ziet enkele prachtige werken van Land'Art die gemaakt zijn in het kader van het Fête de Mai en Art Trails evenement.

De branches en branches

BALADE PROPOSÉE PAR THOMAS MARO

Envie de voir la forêt comme vous ne l’avez jamais vue ? De prendre un peu de hauteur ? Ou qui sait, de partager une branche avec un oiseau ? Petits et grands, venez grimper dans les arbres en toute sécurité et à votre rythme. Une demi-journée à la fois ludique et sportive à partager en famille ou entre amis !

Mon village de fermes en châteaux

WANDELING VOORGESTELD DOOR SABRINA HOLODILINE

Wil je wat meer weten over de plaats waar je woont, geboren bent of gewoon nieuwsgierig bent? Kom en duw de deur van de geschiedenis in! Niet het grote verhaal, maar de kleine mensen thuis.

La forêt: découverte, écoute & lecture

WANDELING VOORGESTELD DOOR JACQUES BONTEMPS

Iedereen houdt ervan om in het bos te wandelen. Maar welke bomen zijn onze buren, waarom zijn ze geplant? Loofhout, zachthout? Waar zijn ze voor? Verwarming? Hout? Wie beheert het bos? Is het belangrijk voor onze regio? We zullen over dit alles praten terwijl we het bos observeren

LA FORÊT VOUS VEUT DU BIEN !

WANDELING VOORGESTELD DOOR SYLVIANE VANDEVELD

Een moment uit de tijd, in volledige samenhang met de natuur die ons omringt. Een bosbad (Shinrin Yoku) dat je meeneemt naar een onvermoede wereld: met al je zintuigen op scherp, in slow motion vorderend, zul je je verbazen over het spektakel dat zich afspeelt voor je ogen, je oren, je handen. Laat u verrassen door wat u tijdens de verschillende uitnodigingen meemaakt en geniet nog enkele dagen van de voordelen van deze pauze in het bos

Rendez-vous avec la maitresse

BALADE PROPOSÉE PAR ANNICK PIROT

La vie est maîtresse, elle a son rythme, son heure. Venez découvrir ce que notre beau Condroz a à nous dire entre ses champs, ses bois, son verger conservatoire, son bâti.

MAIBELLE...
MA BELLE

BALADE PROPOSÉE PAR ANNICK PIROT


En partant du petit pont qui enjambe un joli ruisseau que l’on nomme Maibelle, vous découvrirez l’histoire de l’implantation du village de Maibelle. Tout au long de la boucle, nous analyserons le relief ainsi que la mise à profit de celui-ci.